Markalaşma

“Markalamanın” anlamından emin değil misiniz? Endişelenmeyin! Markalaşma, pazarlamayı öğrenen insanlar için bile, biraz belirsiz olan ve hızlı bir şekilde kafa çözülebilecek pazarlama konseptlerinden biridir. Sizlerle “markalaşmanın ne olduğuna” bakacağız ve basit kelimelerle ve örneklerle açık bir cevap vermeye çalışacağız!

Marka kavramını anlamak için öncelikle ürün ve markaların ne olduğunu bilmemiz gerekir.

“Markalaşma, ürün ve hizmetleri markanın gücüyle donatıyor” (Kotler ve Keller, 2015)

Markalaşma, tüketicilerin kafasında bir marka yaratarak ve şekillendirerek spesifik organizasyona, şirkete, ürüne veya hizmetlere anlam verme sürecidir. Bu, markanın ne olduğunu ve ne olduğunu açıklığa kavuşturarak, insanların markalarını hızlı bir şekilde tanımlamaları ve deneyimlemelerine yardımcı olmak ve ürünlerini rakiplerinin arasından seçmeleri için bir neden vermek, kuruluşlar tarafından tasarlanan bir stratejidir.

Amaç, markanın vaat ettiği şeyle her zaman aynı hizada bir ürün sunarak sadık müşterileri ve diğer paydaşları çekmek ve elde tutmaktır.

Kimi etkiliyor?

Tüketiciler: Yukarıda tartışıldığı gibi, bir marka, farklı şirketlerdeki aynı ürün hakkında kararsız hissettiğinde tüketicilere karar verme kısayolu sunar.
Çalışanlar / hissedarlar / üçüncü taraflar: Tüketicilerin benzer ürünleri ayırt etmelerine yardımcı olmasının yanı sıra, başarılı marka stratejileri de bir şirketin itibarını arttırıyor. Bu varlık, tüketicilerden çalışanlara, yatırımcılara, hissedarlara, sağlayıcılara ve distribütörlere kadar birçok insanı etkileyebilir. Örnek olarak, bir markaya bağlı olmayı sevmiyorsanız veya hissetmiyorsanız, muhtemelen onun için çalışmak istemeyeceksiniz. Ancak, markanın sizi anladığı ve size ilham veren ürünler sunduğunu düşünüyorsanız, muhtemelen onun için çalışmak ve dünyasının bir parçası olmak istersiniz.

Sizler de bu marka deneyimi için bizlere ulaşabilirsiniz.

Talep Formu